ROČNA LIMFNA DRENAŽA PO Dr. VODDRU

V MASAŽNEM STUDIU ALERIA GANA

Za vse informacije in rezervacijo terminov sem Vam dosegljiva
na telefon: 031 603 643 ali e-email: g.anamarija@gmail.com

ROČNA LIMFNA DRENAŽA PO DR.VODRRU V PREVENTIVNE NAMENE IN
DEKONGESTIVNA TERAPIJA LIMFEDEMA-OTEKLINE PO DR. VODDRU

Izobraževala sem se na Akademiji Dr Vodder v Walchsee-ju, da boste prejeli kvalitetno ročno limfno drenažo in terapevtsko obravnavo za otekline.

SPODBUDITE DELOVANJE LIMFNEGA SISTEMA Z ROČNO LIMFNO DRENAŽO– ZA ČIŠČENJE IN OBRAMBO TELESA

Telo je čudež narave in del tega je naš limfni, mezgovni ali obrambni sistem. Ima DVE pomembni nalogi. Je ključnega pomena za obrambo telesa in čiščenje odpadnih snovi.
Sestavljajo ga limfa in limfne žile, bezgavke, vranica, priželjc in kostni mozeg

OPIS LIMFNEGA SISTEMA

LIMFA je rumenkasta tekočina, v kateri so večje molekule, kot so beljakovine, maščobe, tekočina, celice in tuje snovi, kot so bakterije, virusi in drugo.
Teče po LIMFNIH ŽILAH, ki se kot kača vijejo v našem telesu. Odplavlja telesu škodljive snovi (toksine) in mikroorganizme, ki so okrog naših celic in jih posledično privede do jeter, ki so glavni filter za te toksine ter v ledvice, ki poskrbijo, da škodljive snovi izločimo z urinom.
Limfa v limfnih žilah gre skozi BEZGAVKE. To so limfni vozli, filtri, ki so izdatno napolnjeni z obrambnim celicami, ki uničijo povzročitelje bolezni. Tako se prečiščena limfa pridruži venskemu krvnemu obtoku pod ključnico.

ROČNA LIMFNA DRENAŽA PO DR.VODDRU

Limfna drenaža je posebna tehnika, ki pomaga limfnim žilam pri odvajanju toksinov, virusov in mikroorganizmov iz telesa. Pospeši se tudi dotok obrambnih celic na mesta v telesu, kjer so te potrebne. Gre za manualno tehniko vzdož limfnih žil. Limfterapevt s svojimi rokami vpliva poleg drenažnega učinka na zmanjšanje bolečine, na avtonomen živčni sistem in na imunski sistem. Limfna drenaža je odlična metoda tudi pri razstrupljanju telesa tudi takrat, ko smo zdravi. Za ohranjanje zdravja oziroma preprečevanje poslabšanja bolezni, je neoviran pretok limfe, ključnega pomena, saj je s tem omogočen tako dotok obrambnih celic na mesta v telesu, kjer so te potrebne, kot tudi odtok škodljivih snovi iz vnetih mest.

INDIKACIJE LIMFNE DRENAŽE

 • Preventivni nameni (za podporo imunskemu sistemu, razstrupljevalni, za regeneracijo),
 • v medicini proti oteklinam ( pri poškodbah, pooperativnih ali kroničnih stanjih),
 • za pospešeno celjenje tkiva (po operacijah, opeklinah itd…),
 • po onkološkem zdravljenju (po odstranitvi bezgavk),
 • v kozmetične namene (proti aknasti koži, anticelulitni tretmaji, po kozmetičnih posegih),
 • pri poškodbah živcev, parezi facialis,
 • nosečnostnim strijam,
 • proti sinusitisih,
 • motnjah prebavnega trakta,
 • po mastektomiji, liposukciji.

LIMFEDEM-OTEKLINA

Limfedem je zastajanje z beljakovinami bogate medcelične tekočine v tkivu, ki se navzven kaže kot oteklina. Navadno se pojavi na nogah ali rokah in pripadajočem delu trupa. Za uspešno preprečevanje in odpravo limfedema je ključnega pomena pravočasno in pravilno izbrana terapija.

VZROK

Limfedem nastane zaradi slabšega delovanja limfnega sistema in posledično povečanega zastoja tekočine v tkivu. Vzroki za kopičenje tekočine v tkivih so lahko: odsotnost, degeneracija ali poškodbe limfnih žil ali bezgavk.

VRSTA LIMFEDEMOV:

 • Primarni limfedem-prirojeni nastane zaradi prirojenih nepravilnosti na limfnem.
 • Sekundarni limfedem-pridobljeni kot posledica večjih poškodb, operativnih posegov, sistemu in se lahko razvije kadarkoli v življenjskem obdobju. obsevanj, vnetij, infekcij in hujših obolenj.

ZNAKI ZA LIMFEDEM

 • Oteklina.
 • Občutek teže in polnosti v roki ali nogi.
 • Tesen občutek okoli prstana, ure…
 • Tesen občutek v enem predelu pod obleko.
 • Zmanjšana gibljivost v roki, nogi.
 • Odrevenelost, mravljinčenje in pekoč občutek.
 • Občutek napete kože.

LIMFNI SISTEM = IMUNSKI SISTEM

Bodimo pozorni, ko naš imunski sistem ne dela dobro. Ko se škodljivi virusi in odpadne snovi predolgo zadržujejo v naši limfi in bezgavkah, nastanejo vnetne reakcije v našem telesu, pogostokrat smo bolni. Takrat se zazrimo vase in razmislimo, kako bi našemu imunskemu sistemu pomagali, da bo delal za nas. Na koncu koncev smo sami sebi najboljši zdravnik. Zazrimo se vase in se vprašajmo, kaj bi lahko spremenili, da bomo zdravi; ali je to hrana, premalo gibanja, premalo pijemo ali pa tudi gojimo negativna čustva v sebi, da nas bolezen opozarja, da moramo živeti drugače.

ZDRAVLJENJE LIMFEDEMA S KOMBINIRANO DEKONGESTIVNO TERAPIJO (KDT)

Za vse informacije in rezervacijo terminov smo Vam dosegljivi
na telefon: 031 603 643 ali e-email: g.anamarija@gmail.com

Izobraževala sem se na Dr. Vodder Akademie za terapevtsko limfno drenažo v Walchsee-ju, da boste prejeli kvalitetno terapijo, ki je pogoj za dober rezultat-zmanjšanje edema-otekline.

KDT je skupek različnih postopkov, ki sledijo v določenem zaporedju.
KDT vsebuje:

 • Ročna limfna drenaža po dr.Voddru-je specialna tehnika s katero vzpodbujamo delovanje limfnega sistema in z njo učinkovito odstranjujemo tekočino iz prizadetega področja.
 • Zunanja kompresija-okončino kompresijsko povijemo takoj po limfni drenaži. Zunanja kompresija nadomesti pritisk tkiva.
 • Terapevtske vaje-aktivne vaje, ki jih bolnik izvaja po navodilih limfnega terapevta. Priporočljivi športi so nordijska hoja, kolesarjenje.
 • Nega in redno pregledovanje kože-je preventivnega pomena. Kožo negujte s ph nevtralnimi mili.

CELOSTNA OBRAVNAVA LIMFEDEMA POTEKA V DVEH FAZAH

1.FAZA je namenjena intenzivnemu odstranjevanju limfedema. Terapija poteka vsakodnevno oziroma po dogovoru. V tem času se izvaja ročna  limfna drenaža in povijanje.

2.FAZA je namenjena vzdrževanju stanja, ki smo ga dosegli v 1.fazi. Obravnave potekajo 1krat tedensko tudi do več mesecev. V tej fazi povijanje nadomesti po meri izdelano kompresijsko oblačilo.

POSEBNA PONUDBA

Ročna limfna drenaža za razstruplanje in regeneracijo

60/90 min
40€/55€

ročna limfna drenaža in kompresijsko povijanje

60 min
40€

Posebni tretma za zdrav hrbet

50 min
35€

MASAŽA TELESA Z ETERIČNIM OLJEM + LIMFNA DRENAŽA OBRAZA

80 min
50€

MASAŽA HRBTA + LIMFNA DRENAŽA NOG+TRETMA ZA STOPALA

90 min
55.00€

Na voljo tudi darilni boni za vaše najdražje.

Rezervacije za termin sprejemamo na telefonski številki:

031 603 643