MASAŽE

VPLIVI MASAŽE

MASAŽA TELESA (TERAPEVTSKA, ŠPORTNA, SPROSTITVENA)

Masaža je mejnik med vzhodno in zahodno medicino. Že v začetku 5.stoletja pred našim štetjem, je Hipokrat, antični zdravnik, dejal, da: »mora zdravnik znati marsikaj, še zlasti pa drgniti.«. Z masažo se spodbudi prekrvavitev in s tem se sproži samozdravljenje telesa.

VPLIVI MASAŽE NA TELO:

Mišični, skeletni sistem: Poveča se količina hranil in kisika v mišicah, zmanjša se mišični tonus in vpliv na skelet (poveča se količina fosforja, dušika, žvepla v kosteh).
Na živčni sistem vpliva tako, da masaža zmanjšuje bolečino. Sproščajo se živčni prenašalci, ki zmanjšujejo bolečino. Med masažo se zniža raven stresnih hormonov. Ljudje, ki se masirajo, imajo povišane ravni živčnih prenašalcev centralnega živčnega sistema in sicer dopamina in serotonina. Blagodejni vpliv masaže pri depresivnih stanjih in stresnih situacijah je tako tudi fizično dokazljiv.
Na kardiovaskularni sistem vpliva na ta način, da se pospeši venski priliv v srce.
Limfni pretok se poveča in s tem odplavljanje stranskih produktov metabolizma in bakterij. celo bolj, kot to naredijo pasivno razgibavanje ali elektrostimulacija. Zato masaža blagodejno vpliva tudi na človeški imunski sistem.
Dihala oziroma upočasni frekvenco dihanja. Mehča in izloča sluz v dihalih.
Na prebavilih se odraža, da pospeši aktivnosti v debelem črevesju (kolike, napihnjenost), peristaltiko.
Na sečila. Predvsem masaža trebuha povečuje izločanje seča z aktivacijo kapilar in z blagodejnim učinkom na limfatični pretok. Zaradi tega je več tekočine na voljo za filtracijo v ledvicah. Masaža pospešuje odstranjevanje dušika, anorganskega fosforja in natrijevega klorida. Količina teh substanc v urinu se po masaži dokazano poveča.
Poleg vseh teh fizičnih vplivov na telo, ki bi jih še lahko naštevali pa masaža zajema tudi vpliv na energetski nivo telesa.
Na masaži se lahko za trenutek umaknete iz vsakdanjega vrveža, uredite misli, kar posledično privede do boljše storilnosti, več življenjske energije in boljšega počutja.

TU-INA MASAŽA

KITAJSKA TRADICIONALNA MASAŽA

Tui-na masaža temelji na tradicionalni kitajski medicini. Je kombinacija, ki združuje tehnike klasične ročne masaže, refleksne masaže dlani in stopal, masažo obraza in glave, poudarek pa je na akupresuri, pritiskom na točke. V telesu so poti-meridiani po kateri se pretaka energija. Vsak masažni prijem ima cilj, da omogoči neoviran pretok energije po meridianih, pospeši krvni obtok, omili bolečino v telesu in sprosti mišice in kite. Z različnimi masažnimi prijemi ima tui-na masaža velik sprostitveni učinek, zato jo priporočamo vsem, ki si želijo pravo sprostitev in podporo zdravju.

Masaža z eteričnimi olji

KLASIČNA MASAŽA

Klasična masaža z eteričnimi olji obsega različne masažne tehnike, ki sem jih izoblikovala v 20.letih dela. Skupaj se odločimo, kako bo potekala masaža, glede na to s kakšnim namenom ste prišli. Ponavadi pol masaže posvetimo hrbtu, saj se ravno na tem delu telesa dostikrat izraža naše fizično in čustveno stanje. Uporabljam različne prijeme (gnetenje, akupresurne točke) z namenom, da se sprostijo mišice in se ustvari pretočnost. Poleg hrbta obsega še masažo nog, stopal, rok in obraza. Skupaj izberemo olje glede na vaše želje in namen masaže.

POSEBNI TRETMA ZA ZDRAV HRBET

Pogosto čutimo neravnovesja v našem telesu skozi bolečino v hrbtu. Tekom let sem prišla do spoznanja, da pogosto kvalitetno masažo sestavlja v večji meri ravno obravnava hrbtnih mišic. Za naše zdravje je zelo pomembno, da je naš hrbet prekrvavljen in pretočen. Zato sem razvila posebno masažo, ki vključuje vse moje 22.letne izkušnje v masaži. Uporabljam različne masažne tehnike gnetenja, akupresurnih točk in energetskih tehnik.

POSEBNA PONUDBA

Ročna limfna drenaža za razstruplanje in regeneracijo

60/90 min
40€/55€

ročna limfna drenaža in kompresijsko povijanje

60 min
40€

Posebni tretma za zdrav hrbet

50 min
35€

MASAŽA TELESA Z ETERIČNIM OLJEM + LIMFNA DRENAŽA OBRAZA

80 min
50€

MASAŽA HRBTA + LIMFNA DRENAŽA NOG+TRETMA ZA STOPALA

90 min
55.00€

Na voljo tudi darilni boni za vaše najdražje.

Rezervacije za termin sprejemamo na telefonski številki:

031 603 643