menu close menu

Vplivi masaže

MASAŽA TELESA (TERAPEVTSKA, ŠPORTNA, SPROSTITVENA)

Masaža je mejnik med vzhodno in zahodno medicino. Že v začetku 5.stoletja pred našim štetjem, je Hipokrat, antični zdravnik, dejal, da: »mora zdravnik znati marsikaj, še zlasti pa drgniti.«. Z masažo se spodbudi prekrvavitev in s tem se sproži samozdravljenje telesa.

VPLIVI MASAŽE NA TELO:

Mišični, skeletni sistem: Poveča se količina hranil in kisika v mišicah, zmanjša se mišični tonus in vpliv na skelet (poveča se količina fosforja, dušika, žvepla v kosteh).

Na živčni sistem vpliva tako, da masaža zmanjšuje bolečino. Sproščajo se živčni prenašalci, ki zmanjšujejo bolečino. Med masažo se zniža raven stresnih hormonov. Ljudje, ki se masirajo, imajo povišane ravni živčnih prenašalcev centralnega živčnega sistema in sicer dopamina in serotonina. Blagodejni vpliv masaže pri depresivnih stanjih in stresnih situacijah je tako tudi teoretično dokazljiv.

Na kardiovaskularni sistem vpliva na ta način, da se pospeši venski priliv v srce.

Limfni pretok se poveča in s tem odplavljanje stranskih produktov metabolizma in bakterij. celo bolj, kot to naredijo pasivno razgibavanje ali elektrostimulacija. Prisotnost celic ubijalk in njihova aktivnost se močno poveča. Zato masaža blagodejno vpliva tudi na človeški imunski sistem.

Dihala oziroma upočasni frekvenco dihanja. Mehča in izloča sluz v dihalih.

Na prebavilih se odraža, da pospeši aktivnosti v debelem črevesju (kolike, napihnjenost), peristaltiko.

Na sečila. Predvsem masaža trebuha povečuje izločanje seča z aktivacijo kapilar in z blagodejnim učinkom na limfatični pretok (poveča limfno drenažo). Zaradi tega je več tekočine na voljo za filtracijo v ledvicah. Masaža pospešuje odstranjevanje dušika, anorganskega fosforja in natrijevega klorida. Količina teh substanc v urinu se po masaži dokazano poveča. Poleg vseh teh fizičnih vplivov na telo, ki bi jih še lahko naštevali pa masaža zajema tudi vpliv na energetski nivo telesa.

Na masaži se lahko za trenutek umaknete iz vsakdanjega vrveža, uredite misli, kar posledično privede do boljše storilnosti, več življenjske energije in boljšega počutja.

Darilni boni

Darilni boni

Za Vas spoštovane stranke, smo pripravili darila, v obliki darilnih bonov, za vsako priložnost. Rojstni dnevi, poroke, prazniki, drobne pozornosti so priložnosti, ko lahko najdražjim podarite masažo. Naročila in informacije: 031 603 643 .

Limfna drenaža in kompresijsko povijanje

Limfedem je zastajanje z beljakovinami bogate medcelične tekočine v tkivu, ki se navzven kaže kot oteklina.Navadno se pojavi na nogah ali rokah in pripadajočem delu trupa. Za uspešno preprečevanje in odpravo limfedema je ključnega pomena pravočasno in pravilno izbrana terapija.

Pokličite nas

Pokličite nas

Za informacije, rezervacije in vprašanja nam lahko pišete na info@aleiragana.si ali pokličete na telefon 031 603 643.